Μεγάλη Δευτέρα

Δεν ξέρω αν οφείλεται στο ότι είναι Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών σήμερα, αλλά υπάρχει πληθώρα ωραίων αγώνων για στοίχημα και πέρα από το παραδοσιακό “mindset” της διπλής αγωνιστικής στην Αγγλία.

Δευτέρα και Έβερτον έχει γίνει συνήθεια φέτος, ρίχνεις μια ματιά στο ρόστερ των “Εφοπλιστών” (τους νεολογισμούς των Ελλήνων σπορτκάστερ δεν τους αλλάζω με τίποτα) και και λες δεν γίνεται να μείνει αυτή η ομάδα (ειδικά τώρα που επέστρεψε ο Χάμες και οι λοιποί τραυματίες) εκτός Ευρώπης. Τα ίδια πάνω, κάτω είπε και χθες στη συνέντευξη τύπου ο Αντσελότι και στο 1,80+ είμαι μαζί του. Όχι μόνο γιατί ένας άγραφος στοιχηματικός νόμος λέει «ακολούθησε ομάδες με ποιότητα που οι παίκτες τους έχουν να χάσουν (πολύ) περισσότερα από σένα αν στραβώσει το ματς», αλλά γιατί το κλίμα στην Κρίσταλ Πάλας είναι εξαιρετικά περίεργο. Όπως έλεγε και ο Χόνγκστον, η ομάδα του Σέλχαρστ ζει βιώνει την πρωτόγνωρη εμπειρία να έχει (φαινομενικά) ξεμπερδέψει με την μάχη του υποβιβασμού 9 αγωνιστικές πριν το τέλος, αλλά αντί να το κεφαλαιοποιήσει σχεδιάζοντας ήδη την στρατηγική της επόμενης σεζόν, το κλίμα είναι πολύ περίεργο. Το συμβόλαιο του Χόνγκστον λήγει άμεσα, μαζί με τα συμβόλαια δέκα βασικών παικτών της ομάδας και δεν υπάρχει η παραμικρή κίνηση από πλευράς της διοίκησης για διευθέτηση των εκκρεμοτήτων. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα αβεβαιότητας και υποδόριας δυσαρέσκειας, δεν θέλει και πολύ να επαναληφθεί το περσινό έργο, που έκλεισε με 8 ήττες στις τελευταίες 9 αγωνιστικές.

Η Ομόνοια με εχέγγυο την απίστευτα εργονομική διαχείριση του ρόστερ της από τον Μπεργκ (με εκτενές rotation από την αρχή της σεζόν), τρέχει αήττητο 20 αγώνων (15-5-0 από τις 22/11) και έχει δεχτεί μόλις 14 γκολ μετά από 30 ματς (ή αν προτιμάτε μόλις δύο στα τελευταία 12).  Η άμυνα λοιπόν είναι ένα βασικό «κλειδί» της φετινής πορείας στο πρωτάθλημα. Μια άμυνα φτιαγμένη από γρανίτη που αντανακλά βέβαια στην ανασταλτική δουλειά όλης της ομάδας και αποτυπώνεται στον έτερο εκπληκτικό απολογισμό του 10-3-0 στα 13 της πιο πρόσφατα ματς απέναντι στο “Big-6”! Αυτή η Ομόνοια λοιπόν δεν μπορεί να λογίζεται σαν αουτσάιντερ κόντρα σε κανέναν εγχώριο αντίπαλο, πόσο μάλλον κόντρα στον ασταθέστατο Απόλλωνα και το 2,20 στο διπλό DNB είναι παραπάνω από εντάξει.

Σχεδόν τέτοια εποχή πέρυσι, ο επενδυτικός όμιλος GFC (με ναυαρχίδα τη Μάντσεστερ Σίτι) ανακοίνωνε την απόκτηση της Λομέλ, μιας παραδοσιακής ομάδας της Β΄Κατηγορίας του Βελγίου. Ναι, σωστά το μαντέψατε, η Λομέλ ενισχύθηκε μεταγραφικά και με δανεικούς, παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο με κάργα επιθετικούς προσανατολισμούς και απόψε δίνει κομβικό ματς για τη μάχη της ανόδου, κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Ντέινζε με το διπλό στο 2,50 να το λες και το “bet of the day”…

H Σεπαχάν από το Ισπαχάν είναι παραδοσιακά η 3η μεγάλη δύναμη του Περσικού πρωταθλήματος και φέτος διάγει μια εξαιρετική σεζόν με 7 νίκες στα 8 τελευταία και αν κερδίσει την σημερινή της αντίπαλο θα πιάσει κορυφή στη βαθμολογία. Η Σάιπα είναι μια μικρομεσαία ομάδα της Τεχεράνης που τρέχει αρνητικό σερί 0-2-4 και ενδιάμεσα έναν άδοξο αποκλεισμό στο κύπελλο. Η προϊστορία στα 9 τελευταία στο σημερινό γήπεδο είναι 0-5-4 (υπέρ της Σεπαχάν) και με βάσει το momentum των ομάδων, νομίζω ότι το διπλό στο 1,85 θα μπορούσε να πληρώνει και αρκετά χαμηλότερα (πχ 1,60)

Ο Ζαν-Μαρκ Φυρλάν είναι κατά τεκμήριο ο καλύτερος προπονητής στη Β΄ Γαλλίας καθώς έχει πετύχει κατ’ επανάληψη σε ένα πολύ δύσκολο και σκληρό πρωτάθλημα (με πολύ ξύλο), όχι μόνο να προβιβάζει τις ομάδες του, αλλά να το κάνει και με στιλ, οι ομάδες του στηρίζονται πάντα στη μεσαία τους γραμμή, παράγουν παιχνίδι και θελκτικό στο μάτι ποδόσφαιρο, χωρίς να υστερούν σε αποτέλεσμα. Εντελώς οριακό το σημερινό ματς για την Οσέρ, δεν μου αρέσει η απουσία του τεχνίτη μεσοεπιθετικού Ν’Γκαντό, αλλά τουλάχιστον επιτρέπει ο έμπειρος μεσοεπιθετικός και αρχηγός Οτρέτ. Με δεδομένη την αγωνιστική ραστώνη της Χάβρης και την πρόδηλη απουσία κινήτρου στα μάτια των παικτών της μετά από μια ακόμη απογοητευτική σεζόν, το 2,25 στον άσσο είναι αποδεκτό.

ΥΓ. Υπάρχει βέβαια και η εξαιρετική περίπτωση της Ατβιτάμπεργκ (3,40) στο Νότιο Όμιλο της Γ΄Εθνικής Σουηδίας, αλλά για αυτή θα τα πούμε ξεχωριστά.

Leave a comment